Отстраниха шефа на ОД МВР Евгений Василев

 

 Директорът на ОД МВР гл. инспектор Евгений Василев е отстранен от длъжност заради започнала проверка за диспицпинарно нарушение. Докато приключи работата на служителите от Дирекция „Инспекторат“ към МВР, Василев е отстранен от длъжност, която ще се поеме от заместника на Василев в ОД МВР Смолян.

Зам.-министърът на МВР Кирил Хаджихристев потвърди за отстраняването на Василев, както и за започналата вчера дисциплинарна проверка за нарушения. Той обаче отказа да коментира дали те са свързани с работата му като шеф на смолянската дирекция, която оглави след свалянето на комисар Кирил Хаджихристев през септември 2013г.

Припомняме, че Василев беше назначен като временен шеф на Областната дирекция която ръководи близо 10 месеца, а в края на юли т.г. тогавашния министър в оставка Цветлин Йочев го преназначи на постоянна длъжност.

Освен шефските рокади в силовите структури, свързани със смяна във властта на национално ниво, за отстраняването на Василев вероятно има и други причини.

След изборите на 5 октомври, служебният вътрешен министър Йордан Бакалов обяви, че три от Областните дирекции на силовото ведомство, сред които и тази  в Смолян, не са направили необходимото за организация и провеждане на изборите.

Варна, Пазарджик, Смолян не се справиха добре, обобщи Бакалов. Това означава, че за две месеца успях да мотивирам половината директори на областните дирекции на МВР да работят проактивно, а останалите – не, каза министърът. Той посочи, че там, където служители на МВР са си затваряли очите, на практика са изпълнявали "други заповеди".

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини