Младите смолянски щангисти със злато и бронз от турнира

След 23 годишно прекъсване, Смолян беше домакин на републиканското състезание по вдигане на тежести, в което участваха 42 –ма спортисти. Турнирът е по случай 102 години от Освобождението на Родопите и Празника на Смолян.

Тежкоатлетите показаха хъс за победа и майсторство при щангите и получиха заслужените аплодисменти на публиката. Отборът на Смолян, чийто треньор е Величко Чолаков, грабна два златни и два бронзови медала. Община Смолян осигури за всички участници и треньори подаръци, рекламни материали, тениска с логото на Общината и лакомства. Наградите и медалите на победителите връчиха зам.-кметът инж. Марияна Цекова и гл.финансист Венера Аръчкова. 
В турнира по вдигане на тежести за деца и младежи участваха шест отбора момичета и момчета щангисти от страната. Напълно обновената и ремонтира Спортна зала очарова състезатели и треньори, които споделиха, че рядко са срещали така поддържана спортна база.

За нас е чест и голяма отговорност, като домакини да организираме и проведем този турнир за подрастващи. С радост мога да кажа, че в нашия отбор тренират деца вдъхновени от успехите на клуба и амбицирани да продължат традициите във вдигането на тежести в Смолян. Благодаря на община Смолян и на тренера Грозданов, че застанаха до мен”, сподели след състезанието и президентът на клуба, и олимпийски шампион Величко Чолаков. 


„От 24 години съм в щангите, но за първи доживях кмет и Община да се грижат толкова много за спорта вдигане на тежести. Дълги години търпях помия върху себе си и много години вървях срещу стените. Дойде време да видя и обратната страната. Да сте живи и здрави и да помагате и на другите клубове, когато имат нужда”. Това каза със сълзи на очите популярният треньор по вдигане на тежести Костадин Грозданов след края на Първия турнир по вдигане тежести за момичета и момчета, организиран от Общината и Спортен клуб по вдигане на тежести –Смолян.

СмолянБГвести.нет
Автор на снимките :Атанас Шопов

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини