Инцидентите с двата самолета на Malaysian Airlines са стрували на Малайзия 10 млн. долара

Малайзия е похарчила 10 милиона долара, за да се справи с двете трагедии със самолети на малайзийската авиокомпания Malaysian Airlines, предаде ДПА, като се позова на министъра на транспорта Лиоу Тионг Лай.

Средствата са използвани в операциите по издирване на двете машини, едната от които изчезна в Индийския океан, а другата беше свалена над Източна Украйна. В тези операции са участвали общо 3732 малайзийски експерти.

Самолетът на Malaysian Airlines, изпълняващ полет MH370 с 239 пътници на борда, изчезна час след като излетя от Куала Лумпур за Пекин на 8 март. Предполага се, че по неизвестна причина той е променил рязко курса си и се е отправил към южната част на Индийския океан, където е паднал, след като е свършило горивото му.

Самолетът на Malaysian Airlines, изпълняващ полет MH17 от Амстердам за Куала Лумпур с 298 пътници на борда, се разби на 17 юли в източната част на Украйна, след като беше ударен от ракета.

Международното разследване на трагедията със самолета, разбил се в източната част на Украйна, ще продължи до 15 август догодина, предаде ДПА, като цитира австралийския министър на правосъдието Майкъл Кинан.

В разследването участват експерти от Холандия, Австралия, Белгия и Малайзия, тъй като техни граждани загинаха в тази самолетна катастрофа.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Па
    Пайнерче
    1 0
    13:20, 14 ное 2014
    И накрая ще открият и ще я прикрият тайната че, майдано-фашистката клика е свалила пътническият самолет и естествено без знанието на Порошенко-Арсенюшката завера! Язък си за загиналите хиляди невинни мирни жители на Донецк, Луганск и Одеса. Язък и за почернените семейства на невинните запасняци от Украина!
Последни новини