Симеонов: Възможно е Патриотичният фронт да се разцепи

Възможно е разцепление в Патриотичния фронт заради казуса "Орхан Исмаилов". Това стана ясно от думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание, предаде БГНЕС.

Възможно е двете партии в коалицията - НФСБ и ВМРО, да излязат с различни позиции след решението на премиера Бойко Борисов по казуса, което в ПФ все още очакват, призна Симеонов. "Ние сме различни партия, съжалявам, ама те са си в правото да си вземат решение, какво да направя", каза Симеонов в отговор на въпрос дали е възможно разцепление. Въпрос на бъдеще и на разговори е как двете партии ще работят при подобен вариант, стана ясно от думите му.

Според Симеонов такъв сценарий не е желателен, но е възможен. В сряда лидерите на НФСБ и ВМРО Валери Симеонов и Красимир Каракачанов бяха на среща с премиера Борисов, за да го информират за своята позиция във връзка с назначението на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната. Още след самото назначение на Исмаилов и реакцията на НФСБ, стана ясно, че позициите на ВМРО и НФСБ за това назначение може би не са съвсем идентични.

"Даже и без Патриотичния фронт до момента по много въпроси има мнозинство. Много често ДПС подкрепя ГЕРБ, много често и БДЦ", каза още Симеонов.

По думите му нормално е да има едно непостоянно мнозинство и да се търси подкрепа или съдействие по различни теми, като това го има в много други парламенти по света. "Само в България сме свикнали на едно мнозинство, което желязно да налага своята воля", каза

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Sl
    slan
    4 0
    13:10, 21 ное 2014
    Коалиция на малцинството и имат нуждата от подкрепа или от ДПС, или от БСП, и се задървили за зам. министър Орхан Исмаилов. Какво искат, нови избори. ДПС с двойното гласуване и плащане на вечерята на циганите си осигуряват твърдите минимални 12%. БСП има също толкова твърд електорат, АТАКА около 6%. Има много, не вярвах че са толкова много, проруско настроени българи. Но гледайки беднотията, то си беше следствие. От простият българин не знаеш как ще гласува?
    ГЕРБ сама никога няма да получи над 50%, ще има коалиция с някоя партия.
Последни новини