ДСБ провежда Национално събрание

ДСБ ще проведе Национално събрание, на което се очаква делегатите да решат какво да бъде поведението на партията през следващите месеци. Най-вероятно ще бъдат обсъдени следващите стъпки в консолидацията на партиите в Реформаторския блок и дали ДСБ ще настоява да се проведе съюзен конгрес през следващите месеци. Възможно е и бъде гласувано кандидатът им за лидер на Блока да бъде Радан Кънев.

В дневния ред на събранието, което ще се проведе в НДК в София, са представянето на доклад на председателя на партията, попълване на състава на ръководството на партията, както и приемането на резолюция, в която ще залегне поведението на формацията в Реформаторския блок.

Очакванията са предишният лидер на ДСБ Иван Костов да не присъства, научи "Дневник" от източници в партията, но не бил дал окончателен отговор.

С решенията си днес партията ще даде знак на останалите четири формации в Блока. СДС и "Движение България на гражданите" настояват конгрес, на който да се избере общ лидер, да се проведе след като министрите им направят реформи.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини