150 родопчани честваха Международния ден на инвалидите

Кметът Николай Мелемов поздрави хората с увреждания по повод 3 декември, когато се отбелязва Международния им ден.

"От сърце ви пожелавам здраве, достоен живот и много сили, за да посрещате трудните моменти, които животът Ви поднася. Бъдете все така сплотени, а заедно ще преодоляваме всякакви препятствия", каза градоначалникът на тържеството, на което присъстваха над 150 души.

Мелемов заяви, че Общината е отворена за идеите на хората с увреждания, защото успешното им решаване може да се реализира единствено в сътрудничество между институциите, а целта е те да се чувстват пълноценни наши съграждани. Кметът им пожела още да са живи и здрави, и да имат много поводи за празници. 

Председателят на регионалната структура на Съюза на инвалидите в Смолян Захаринка Славчева благодари на градоначалника и община Смолян за отпуснатите средства, благодарение на които е организирано тържеството. Славчева благодари и на други добри хора, които са помогнали, за да се реализира този празник. Сред тях са любезните домакини от ресторант „Централ”.

Тържеството на инвалидите уважи и областният управител Недялко Славов.

"По волята на съдбата това е първата ми публична проява, в което има символика, защото ще работим приоритетно за хората с увреждания", посочи Славов. Според него те се нуждаят от условия, в които да се адаптират и интегрират. "Готов съм за постоянно сътрудничество", посочи още новият областен управител.

Водеща на празника беше Веска Бабаджанкова, която се грижеше за доброто настроение на хората, а Митко Мазаров осигури хубавата музика.

Пресцентър на община Смолян

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини