В Кърджали тръгва благотворителната кампания „Подай ръка”

В Кърджали тръгва коледната благотворителна кампания „Подай ръка”, чийто инициатор е читалище „Юмер Лютви”. Тя се провежда за осма поредна година и ще продължи до 20 декември. По правило се събират дрехи и лакомства за децата. Те се предоставят на домове за деца и на социално слаби малчугани. Миналата година дареното бе раздадено на децата в кв.”Боровец”. Тази година се набляга на събирането на детски дрехи.
Изяви ще има и ансамбъл „Кърджали” към читалището. На 7 декември ще участва в благотворителни концерти в Експоцентър в столицата. Тук Международно женско дружество организира коледен базар. Посланици представят културите на своите страни. Ансамбъл „Кърджали” ще участва в два концерта. Това е четвърто поредно участие на самодейците в София.
Част от декемврийските културни инициативи е и представянето на нова книга.На 11 декември в читалището ще се презентира новата стихосбирка на младата поетеса Шефика Рефик. Рефик е учителка в Костино. Написала е поезията си на турски език. Очакват се на представянето да присъстват гости от Комотини.
Продължаваме с традицията веднъж месечно да правим малки концерти в читалището. Присъстват много роднини на самодейците,сподели за Кърджали бг вести секретарят на „Юмер Лютви” Мюзеки Ахмед. Той каза,че декември е най-силният месец за изяви на членовете на читалището.
Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини