Вучков: Хрисим Хрисимов е отказал охрана като защитен свидетел

Няма да си позволя да моля някого да си подаде оставката. По отношение на главния секретар сме в синхрон с премиера. Най-важното е да се промени закона и да се възстанови балансираща роля на президента. Ако се промени закона, ще помислим кого да предложим за главен секретар, но политиката ни е да не връщаме хора, които са били на тези постове. Това каза вътрешният министър Веселин Вучков в предаването "Дикoff" по Нова телевизия.

"Вече 12 дена действат нови правила за движение по пътищата, след два месеца ще направим равносметка на резултатите и ще преценим какво да махнем от мерките и какво да добавим. Може би е малко по-трудно за пътните полицаи сега, постепенно включваме нови камери. Забележителното е, че откакто въведохме новите правила няма завишаване на жертвите по пътищата, почти няма сигнали и за корупция", каза Вучков. 

Нямам нужда от охрана, имам само шофьор, заяви той относно факта, че ходи без охрана.

По повод интервюто с румънската прокурорка, което предизвика широк отзвук в обществеността, министърът каза: Криво и болно ми става като гражданин да гледам, че румънците са толкова по-напред. Трябва да има воля и независимост. Нови звена може и да създадем, но важното е да има воля и независимост на прокурорите.

Обстановката в Елхово е напрегната, река Тунджа покачва нивата, но опасност за хората няма. Има заливане на ниви, има и мазета и първи етажи дори, но е важно и гражданите да слушат съветите на пожарникари и полицаи. Снощи един човек тръгнал с трактор да си вземе нещо от нивата, за него може да е важно но поставя живота си в опасност. Това заяви министърът по повод ситуацията в Елхово, откъдето той се завърна днес.

Относно убийството на Хрисим Хрисимов в столичния квартал Банишора министър вучков заяви: Колегите работят, не искам да дават подробности. Отказал е охрана като защитен свидетел.

Утре ще проведа първото национално съвещание на МВР. Ще поставим въпроса как да се справим с конвенционалната престъпност. Има доста хора по канцелариите, от които няма нужда. Трябват повече униформени. Видеонаблюдение в малките населени места - два пункта ще са напълно достатъчни.

Финансовото състояние на МВР е тежко, но ще намерим начин да увеличим щата на униформените за сметка на администрацията, която трябва да бъде намалена с една трета. Не е задължително тези хора да се уволнят, но могат да се пренасочат, обяви министърът по въпроса с битовата престъпност.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини