Десети ден без следа от Сертов, няма го и в Гърция

Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов е в неизвестност вече десети ден, а все още няма открита нито една следа от него.

В събота вътрешният министър Веселин Вучков обяви, че колата, с която се знае, че ексдиректорът е изчезнал, е била засечена да влиза в Гърция. Няма обаче категорична информация дали Сертов е бил в нея, или не.

Междувременно темата влезе в гръцките медии с възможни версии и въпроси около изчезването. Полицията в Гърция мълчи, но със сигурност е предприела действия, коментира пред БНТ кореспондентът на БНР в Гърция Катя Пеева.

Тя обясни, че Гърция има голям опит с издирването и макар да не го споменава, полицията задължително първо проверява камерите на пътната полиция и на бензиностанциите. „Ако се приеме, че е минал границата, най-логично е да е заредил гориво, а всички бензиностанции в Гърция са с камери“, обясни кореспондентката. Тя беше категорична и че в Гърция няма камера, която да не работи.

Медиите в южната ни съседка задават въпроса защо Петко Сертов се е движил без охрана, след като е заемал толкова висок пост. Те се питат и ако е искал да се крие, защо ще минава в Гърция, където много хора го познават. Според някои интерпретации било възможно и бившият шеф на ДАНС да е бил защитен свидетел.

„Сертов има много познати и близки, идвал е често, познава поведението на гърците“, каза още Катя Пеева.

Петко Сертов изчена на 5 декември, а съпругата му подаде сигнал за издирването му ден по-късно. При напускането на дома си бившият директор на ДАНС е оставил двата си телефона вкъщи.

Сертов е първият директор на Агенцията, а след напускането й стана заместник в звеното за борба срещу корупцията в МС – БОРКОР. Оттам беше освободен от Борисов по време на първия му мандат като премиер.
Българската полиция и Интерпол го издирват, но без резултат.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини