Оливър Стоун снима филм за "неонацистите от Майдана"

Американският режисьор Оливър Стоун обяви на страницата си във "Фейсбук", че снима документален филм за събитията в Украйна от началото на годината. По този повод той е пътувал до Москва за 4-часово интервю с бившия украински президент Виктор Янукович.

Стоун не разкрива са филма нищо повече, освен че е продуциран от украинци и публикува своя снимка с Янукович, котото нарича "отстранен от власт.

Но текстът му внушава, че убиването на над 100 души в най-драматичните дни на протеста в края на февруари от снайперисти може да е било дело на американските спецслужби. "Мнозина очевидци, включително Янукович и служители на полицията, вярват, че тези чуждестранни елементи са вкарани от прозападните групи - с отпечатъците на ЦРУ по цялата тази история", пише Стоун.

Той прави паралел с неуспешния опит за отстраняване от власт на венецуелския президент Уго Чавес през 2002г., "когато по протестиращите в подкрепа или срещу Чавес се стреляше от загадъчни стрелци от офис сградите".

Стоун отива още по-назад в сравненията и казва: "Създайде достатъчно хаос, както направи ЦРУ в Иран през 1953г., Чили през 1973г. и безброй други преврати и могат да бъдат свалени легитимни правителства. Това е технология на меката сила на Америка, наречена "смяна на режима 101".
Американецът твърди още, че на 22 февруари "добре въоръжени неонацистки радикали принудиха Янукович да бяга от страната сред непрекъснати опити за убийството му, а на следващия ден бе установено ново прозападно правителство, което незабавно бе признато от САЩ (както при преврата срещу Чавес от 2002г.)".

Оливър Стоун смята цялата история за "мръсна от начало до край" и критикува Запада, че след това говорел само за "Русия в Крим", докато истинската тема била "САЩ в Украйна".

"На Запад не показват истината. Това е сюрреалистично изкривяване на историята, случваща се за пореден път, както с кампанията на Буш за оръжията за масово унищожаване в Ирак. Но вярвам, че накрая истината ще излезе наяве на Запад - надявам се да е навреме, за да спре бъдещо безумие".

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ja
    Jack Bauer
    2 0
    18:24, 4 яну 2015
    Дали "съвсем случайно" няма да пострада?
  • 2
    По
    Пороженко
    1 0
    17:49, 5 яну 2015
    По европата и света отдавна знаят за какво иде реч като се каже Украина, Майдана и сваленият от Порошенковците малоазиски самолет! Ама нали са пусти партньори с USA Излагации бе ! И икономически загуби и петрол без пари за народа!
Последни новини