Поръчково убийство е водещата версия за двойния разстрел

Поръчково убийство е водещата версия за разстрела на съпрузите Митко и Наталия Дамянови в София снощи. На място са били открити 8 гилзи.
48-годишният строителен предприемач Митко Дамянов и 42-годишната му съпруга Наталия бяха убити пред кооперация на ул. "Йордан Стубел" в столичния кв. "Витоша". Случаен минувач е открил телата им, след което е подал сигнал на 112 около 20.30 часа.

По неофициална информация по двамата е стреляно с пистолет, като на мястото на двойното убийство са открити 8 гилзи. Водещата версия към момента е поръчково убийство, съобщи Дарик радио.

Тази сутрин на местопрестъплението имаше една полицейска кола. Районът е ограден с полицейски ленти и не се допуска преминаване. Живеещите в района пък не могат да изкарат автомобилите си.

Полицията започна втори оглед.

Пред БГНЕС жена, живееща в кооперацията, пред която е извършено двойното убийство, каза, че е чула повече от два изстрела към 20.10 часа.
Според нея, семейство Дамянови вече не живеело в блока, пред който бяха застреляни, защото продали апартамента. Полицията изяснява причините, поради които двамата били там.

Убитите съпрузи имат дъщеря на 18 години. Няма данни да са били заплашвани. Според информация на БНР обаче колата им била запалена миналата година. Подпалвачът не е бил разкрит.

Справка в Търговския регистър показва, че Митко Дамянов е бил собственик на няколко фирми, в една част от тях има и чуждо участие. Регистрирани са и няколко запори от финансови институции.

Името му обаче се свързва и с десетки недоволни граждани, които твърдят, че бизнесменът е вземал пари "на зелено" за строежи, а след това не е изпълнявал уговорките си. Имало е заведено дело, но Районната прокуратура е преценила, че няма достатъчно данни за умишлена измама, извършена от Дамянов, съобщи Нова телевизия.

Освен със строителен бизнес, застреляният предприемач се е занимавал и с търговия с хранителни стоки и е изнасял за Гърция.

Ще бъдат разпитани както хората, които се оплакват, че са били „ужилени” от фирмата на Митко Дамянов, така и съдружници в бизнеса, и колеги от други фирми, където е работил преди време.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини