Обор с над 40 птици и животни изгоря като факла /снимки/

Голям пожар, избухнал днес следобед, изпепели животновъдния обор на смолянчанина Васил Мелемов. Селскостопанската постройка пламнала като факла, а двата пожарни екипа веднага тръгнали към мястото на огнения инцидент, разразил се в местността Малък Варадил между Смолян и село Чокманово.

Васил и семейството му отглеждали около 40 пуйки, две прасета и кокошки в обора във вилната зона до селото. По неофициална информация собствениците не били на мястото, когато огънят лумнал и сигнала за пожара е подаден от случайни минувачи.

„Тръгнахме веднага след като получихме сигнала, дори не погледнахме колко е часът, но когато пристигнахме, покривът вече беше изгорял и паднал“, разказаха огнеборци от екипите, които на място гасиха огъня. Двата пожарни автомобила сновяха между града и мястото на инцидента, за да зареждат с вода, поради липса на водоизточник в близост до пожара.

Освен изгорелите животни, стихията напълно е унищожила 300 квадратни метра покривна конструкция, както и почти цялата тухлена постройка, от която оцеляха няколко квадрата тухлени стени. В обекта е имало ток, захранващ няколко електрически крушки за осветлението, което не изключва възможността пожарът да е възникнал от късо съединение в инсталацията. Причините за инцидента тепърва ще се разследват ,но според собствениците едва ли става дума за умишлен палеж от недоброжелатели.

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини