ДПС желаят успех на кабинета, няма да гласуват като талибани

В ДПС желаем успеха на това правителство и това не е лицемерие, защото неуспехът се плаща от всички, заяви лидерът на партията Лютви Местан.
Според него понеже кабинетът има съзнанието на собствената си немощ, затова му трябва враг в лицето на ДПС.

"ДПС не е в подкрепа на ГЕРБ, а в съответствие със собствената си политическа идентичност. От нас, ако някой е очаквал да се държим талибанско, самоцелно опозиционно, това не е така. Нашето поведение е доста по-отговорно", обясни още лидерът на ДПС пред Нова телевизия.

По повод думите му, че ако Патриотичният фронт не излезе от властта, най-добре ще е да има предсрочни избори, той подчерта, че ДПС не заплашват с избори, каквито коментари е чул.

"Става въпрос за обективен анализ, че толкова ясни контрастни несъвместимости образуват формула на властта, която ще продължава да генерира вътрешна несъвместимост. Властта няма проблем с ДПС, а със своята управленска немощ. На тях им е удобно да казват: "Не успяваме, защото ДПС още е във властта", добави Местан.

По думите му ДПС е гласувало за законопроекти, които са внесени от управлението на страната не защото има някакво тайно задкулисие между ГЕРБ и ДПС, а защото това са принципите и политическата платформа на ДПС.

Местан даде за пример как едва е оцелял плоският данък.

"Значи всеки път, когато ДПС подкрепя законопроект от ГЕРБ, това поражда ревност или страхове у малките партии. Аз ще застъпвам тезата, че ДПС ще гласува спрямо собствената си политическа платформа. Ако партиите, които управляват искат да се освободят от риска крайното решение да зависи от гласовете на ДПС, да се разберат помежду си, каза още депутатът.

Той отново подчерта, че ако не се разсече националпопулисткият възел около врата на на Бойко Борисов, то трябва да има предсрочни избори през 2015 г.

В отговор на въпрос той каза, че мечтата на политическите опоненти на ДПС е да има конфликт между него и Ахмед Доган, но такъв няма.

По повод Делян Пеевски Местан заяви, че трябва да се говори с езика на фактите, а не на внушенията.

"Въпреки че той е най-проверяваният човек в тази държава, няма доказателства за негови незаконни действия", категоричен бе лидерът на ДПС.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини