Токът скача през юли, двойните сметки трябвало да дойдат лятото

Няма да има промяна на цената на тока от април, тъй като това не може да бъде добре арументирано, заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Светла Тодорова пред БНТ.

"Мисля, че няма как да се избегне увеличение на цената през 2015 г.", каза тя, но не се ангажира кога и с колко ще ще настъпи промяната. Комисията ще изиска точни разчети от електроразпределителните дружества (ЕРП) преди да реши с колко да поскъпне токът.

Във вторник Илиян Илиев, член на ДКЕВР, обяви че промяната в цените на тока не е на дневен ред в ДКЕВР, тъй като не са постъпвали искания от ЕРП-тата.

Тодорова коментира и изказването на премиера Бойко Борисов, че построяването на завода за преработване на битови отпадъци край София ще доведе до намаляване на цената на парното и електроенергията. Според нея трябва първо да се направи подробен анализ на направените инвестиции в завода, преди да се говори как и дали това ще се отрази на потребителите.

Комисията е предприела всички позволени действия спрямо ЕРП-тата, заяви Тодорова. Поискана е подробна информация за планираните и реални графици, по които е отчитана употребената електроенергия, за да може да се добие реална представа как е свършена работата. Също така са разгледани и оплакванията на клиенти.

"Формаллно те са спазили законите", каза Тодорова и не изключи появилият се проблем с двойни сметки да се дължи на използвания софтуер.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини