Арестуваха пловдивски адвокат за палежи

В Пловдив са задържани известният адвокат Владимир Елдъров и още 7 души. Те са заподозрени за серия палежи на леки коли и финансови машинации в областта. Елдъров води десетки дела срещу застрахователи на пострадали от катастрофи. 

Той е задържан в петък вечерта, съобщи директорът на пловдивската полиция Пламен Узунов, цитиран от Дарик радио.

В момента тече 72-часовата прокурорска заповед за задържане. Очаква се във вторник Окръжна прокуратура да поиска от съда да му бъде наложен постоянен арест.

Срещу адвоката е повдигнато обвинение за поръчителство за палежи, съобщи  Говорителят на Окръжна прокуратура Галина Андреева, цитирана от "24 часа".

Според разследващите адвокат Елдъров е поръчвал на трима души да палят автомобилите и сградата на свои конкуренти в бизнеса.

Проверява се съпричастност за палежа на джипа на адвокат Иван Иванов, както и на подхвърления заклан петел в автомобила на адвокат Димитър Деков, съобщава frognews.bg.

Очаква се прокуратурата и полицията да дадат подробности на съвместна пресконференция.

Наскоро името на адвокат Владимир Елдъров бе замесено в престъпна схема за източване на пари от роднини на пострадали при катастрофи.  Негови клиенти го обвиниха публично в това, че е прибрал техните обезщетения по спечелени дела за катастрофи.

Престъпната схема започвала да работи веднага след произшествието. Определени адвокати научавали къде има катастрофа и започвали да търсят наследниците на жертвата. Изпращали т.нар. куриер, който любезно им предлагала да ги свърже с “много добър и известен адвокат”, който ще им осигури пари.

Елдъров отрече, като обясни, че пострадалите трябва да търсят парите си от техния пълномощник, който действа на принципа „крадецът вика дръжте крадеца”. Той обяви, че нелоялни колеги стоят зад атаките срещу него.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини