Обявиха финал на акцията в помощ на болната Ирина от Димитровград

Финал на дарителската акция в подкрепа на димитровградчанката Ирина, която има канцерогенно заболяване обявиха от фондация "Подари усмивка"

Финал на дарителската акция в подкрепа на димитровградчанката Ирина, която има канцерогенно заболяване, обявиха от фондация "Подари усмивка". Събраните средства в размер на 11 147.95 лв са достатъчни, както за лечението на майката на пет деца, така и да й бъде осигурено най-необходимото за живот. 

В момента 25-годишната жена е настанена в хасковската специализирана болница за лечение на онкологични заболявания, където бе приета след намесата на здравното министерство, научило за историята й от медиите.

Стотици хора от цялата страна и чужбина дариха средства за лечението й. Неплатените здравни осигуровки на жената с лихвите възлизат на 720 лв., показа проверка в НАП. В понеделник тези средства ще бъдат преведени, за да получи удостоверение, че правата й са възстановени. Предстои идната седмица да бъде изписана от хасковската болница и транспортирана за консултация в София, каквото е изричното и желание.

Сумата, натрупана за лечението на Ирина е от постъпленията по дарителската сметка и средствата от дарителската кутия в офиса на фондацията, преброени днес от 3-членна комисия- 381.81 лв. Те ще бъдат преведени в специално разкрита за целта сметка на организацията, която ще бъде управлявана също от 3-членна комисия, като никой от участниците в нея няма да може да оперира самостоятелно, а единствено в присъствието на поне още един от комисията, обясни председателят на „Подари усмивка” Наталия Делчева.

Историята на Ирина- прочетете тук!

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини