Сърница избира за първи път кмет и Общински съвет

В най-новата - 265-та, община Сърница ще се избира днес кмет и Общински съвет. Градът и селата Побит камък и Медени поляни се отделиха в отделна община от 1 януари 2015 г. и това налага извънредните избори. Те ще бъдат тест за основните партии за настроенията на хората за предстоящия наесен местен вот.

Четирима са кандидатите за кметското място в Сърница -  досегашният кмет Мустафа Аликанов (подкрепен от ГЕРБ), Кемал Тинев (Реформаторски блок), Неби Бозов (ДПС) и Кемал Байрактар ("Нова Алтернатива" на бившия военен министър Николай Цонев). Прогнозите са за балотаж между двама от първите трима претенденти, номинацията на партията на Николай Цонев се приема по-скоро за разпиляване на гласове.

По списък избирателите са 4 256 души, които ще могат да упражнят правото си на глас в 5 избирателни секции.

Те ще избират 11-местен общински съвет. С листи за общински съветници участва и БСП, чийто кандидати са трима и начело е Ахмед Сиджимов. Листата на ГЕРБ се води и от кандидата за кмет Мустафа Аликанов, на ДПС първи е Емин Карамолла, на Реформаторския блок - Фатме Ардалиева, а на "Нова алтернатива" - кандидат-кметът Кемал Байрактар.

Изборният ден започва в 6 часа и ще продължи до 19 часа. Той може да бъде удължен с не повече от 1 час, ако в 19 часа пред избирателните секции има опашка от желаещи да гласуват.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини