В САЩ ще се продава алкохол на прах

Това лято в САЩ ще започне да се продава алкохол на прах. Той ще може да се разтваря във вода подобно на някои сокове, съобщава БТА.

Напитката се нарича палкохол и е дело на едноименната компания от щата Аризона. Името е смесица от английското "powdered alchohol" (алкохол на прах).

По-рано тази седмица продуктът е получил окончателното одобрение на американските власти и разрешение за продажба. Палкохолът има разрешение още от миналата година, но беше временно отложено, докато компания не отстрани проблеми в опаковките и етикетите.

Палкохолът ще се продава в пакетчета и ще се предлага с пет различни вкуса: порторикански ром, водка, "Маргарита", "Космополит" или "Лемън дроп". Напитката обаче веднага предизвика сериозен дебат, като властите на осем американски щата я обявиха за твърде опасна и я забраниха още преди да започнат продажбите й.

Според властите палкохолът може да причини незабавно опиянение и има опасност младежите да злоупотребяват с него. Напитката ще е забранена в Аляска, Луизиана, Небраска, Пенсилвания, Южна Каролина, Върмонт, Вирджиния и Масачузетс.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини