Над 60 фирми и институции ще се включат в Деня на кариерата на ПУ „Паисий Хилендарски“

Идеята за събитието се зародила след успешното приключване на проекта „Студентски практики“, организатори са Университетският кариерен център и Студентският съвет

Над 60 фирми от различни браншове ще се включат в Деня на кариерата на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ на 27 март, петък. Това съобщи ректорът на висшето училище проф. д-р Запрян Козлуджов днес по време на пресконференция за събитието.

Дни на кариерата ежегодно се организират в ПУ „Паисий Хилендарски“, но до този момент всеки от деветте факултета самостоятелно е организирал срещи на бизнеса със своите студенти. Тази година за първи път проявата обхваща едновременно възпитаниците на всички факултети и всички браншове, за които университетът подготвя кадри, обясни директорът на Университетския кариерен център в ПУ проф. дпн Дора Левтерова.

Идеята за общия Ден на кариерата се зародила след успешното приключване на проекта на МОН „Студентски практики“, защото университетът разшири и увеличи контактите си с бизнеса. Срещата между работодателите, студентите и преподавателите, които подготвят кадри за бизнеса, бе ползотворна за всяка от страните, смята проф. Козлуджов.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини