Почина най-възрастният човек на Земята

Японката Мисао Окава, призната от Книгата на Гинес за най-възрастния обитател на планетата, е починала рано тази сутрин на 117-годишна възраст.
Окава е родена на 5 март 1898 г. в семейството на собственик на магазин за кимона в Осака, предадоха ДПА и ТАСС, цитирани от БТА.

Тя е починала в медицинско заведение в същия град.

През февруари 2013 г., когато е на 114 години, Гинес я признава за най-старата жена в света. През август с.г., след смъртта 117-годишният японец Дзироемон Кимура, тя е обявена и за най-стария човек в света.

Мисао Окава има три деца, четирима внуци и шест правнуци.

На 21 март т.г. в Мексико почина 127-годишната Леандра Бесера Лумбрерас. Тя обаче не е фигурирала в списъка на Гинес с най-възрастните хора в света, тъй като не е разполагала с официални документи за рождената си дата.

По данни на роднините й обаче Леандра Бесера Лумбрерас била родена в северния щат Тамаулипас на 31 август 1887 г. Правнукът й Самуел Алвеар обяснява, че прабаба му често му разказвала за мексиканската революция от 1910 г., когато правела тортили за войниците и се срещнала с революционния генерал Панчо Виля.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини