Пътят Смолян-Пловдив остава затворен и днес

Пътят Асеновград-Смолян остава затворен и днес. На мястото на свлачището от преди два дни, на около километър след Асеновград по посока Смолян, има сериозен излив на голямо количество вода. Там се работи усилено, на място е закарана необходимата техника и е поставено съоръжение за отводняане на пътното платно, обясни зам.-областният Андреан Петров. Поради опасността от допълнително свличане не се предприема масово изземване на земна маса, тъй като това може да провокира допълнително активизиране на свлачището, което е с широчина 100-150 метра и дължина над 300 метра. Екипи на пътноподдържащите фирми работят за разчистване на падналата земна маса. 

Въпреки това най-рано в края на деня е възможно възстановяване на движението в едното платно. Районът е сигнализиран, екипи пренасочват автомобилите през обходните маршрути. Осигурява се аварийна проходимост на пътя като по трасето ще преминават линейки, пожарни и полицейски коли при нужда.
Шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров е на свлачището заедно с експерти от агенцията. 
Агенция „Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите, на които предстои пътуване през дефилетата и пътната мрежа в планинските райони да карат внимателно и с повишено внимание. На много места заради преовлажняване на почвата има активизирали се свличания на земна маса и опасност от падащи камъни.
СмолянБГвести.нет
Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини