След Цветница: Иде дъжд, че и сняг

Жълт код за значителни валежи с количества за денонощието между 15 и 35 л/кв.м.ще бъде в сила за 14 области в страната – Русе, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Разград, Търговище, Велико Търново, Сливен, Стара Загора, Ямбол, Бургас, Плевен и Видин.
Жълт код за интензивни валежи от дъжд и сняг е в сила за областите Перник, Кюстендил, София-град, София-област, Монтана, Враца, Ловеч и Габрово. Там количествата за денонощието ще са между 15 и 30 л/кв.м.

Според системата за предупреждение за басейна на река Арда при НИМХ – нивото на Черна река при Смолян се очаква да достигне жълтия праг (предупреждение) в сутрешните часове на 6 април.

Водното ниво на река Върбица при град Златоград по прогноза се очаква също да достигне жълтия праг (предупреждение) в следобедните часове утре, тревожно ще се покачи и нивото на река Къзълач при село Чорбаджийско в късните часове.

Водното ниво на река Елбасан дере при град Крумовград по прогноза съществува вероятност да достигне и премине жълтия праг (предупреждение) късно утре.
Повишено внимание за водосборите на реките Тунджа, Марица и Арда.

Източник: фокус

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини