Ромски квартал бълва бебета за органи

Криминалисти разбиха нов канал за трафик на бебета в Гърция. Замесени са жители на община Камено край Бургас. Бургаската районна прокуратура повдигна обвинение на трима от замесените в черния бизнес. Процесът срещу един мъж и две жени започва през май, съобщи TV7. За участниците в бизнеса с плът децата не са деца, а стока. Жените, които раждат, не са майки, а фабрики. С такива думи ни посрещат хората в Камено. Малцина от тях се осмеляват да застанат пред камерата.

Оказва се, че ромският квартал в една от най-бедните общини е пълен с големи къщи и хубави коли. Тук търговията с новородени процъфтява вече 15 години. Секва за кратко, след като са арестувани част от каналджиите. После обаче бизнесът бързо се възражда, защото бременни жени започват сами да търсят трафикантите.

Съдбата на продадените бебета е различна. Някои попадат в нормални семейни условия, но други са отглеждани за донори на органи.

Последният разкрит случай не е изненада за криминалистите. Две млади циганки от село Екзарх Антимово доброволно продават своите бебета. От самопризнанията им става ясно че едната е спечелила 7000 лв. за новороденото, а другата доста по-малко. Повечето пари са прибрани от каналджиите. По случая са привлечени трима обвиняеми от Камено.

На ул. "Стара планина" живее 41-годишната Стефка Райчева. Жената е безработна вдовица, но управлява кабрио и обитава имот с трите си деца. Стефка е подсъдима за трафик на новородени в Гърция, но според свекърва й парите са от гледане на възрастни хора в южната ни съседка. Слуховете в Камено обаче са други.

Тахир е съсед на Стефка. Категоричен е, че продажбата на бебета не е престъпление. Или ако е, то не е толкова сериозно. Важно било да има пари.

Свекървата на обвиняемата твърди, че хорските приказки за много злато и други материални придобивки на снаха й са преувеличени.

От прокуратурата уточняват, че разследването на подобни престъпления е тромаво, тъй като има множество замесени лица. Ако бъде доказана вината, обвиняемите могат да получат присъда от три до 15 години и глоба от 20 до 50 хил. лв.

Тримата са направили пълни самопризнания, което ще бъде смекчаващо вината обстоятелство. Процесът срещу тях започва на 19 май в Бургаския районен съд

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини