Ученици от Смолян стреляха с истинско оръжие

Деца от V и VI клас от IV ОУ “Стою Шишков” Смолян се включиха в тазгодишната Детската полицейска академия, организирана от ОДМВР и РУП – Смолян. Учениците се обучаваха в академията един път седмично от началото на месец ноември 2014 г. до края на месец март 2015 г.

И тази година Детската полицейска академия предложи на участниците много интересни занимания, атрактивни демонстрации, а наред с това и полезна информация, насочена към личната безопасност и превенция на престъпни деяния. Децата се запознаха с различните служби и регионални структури на МВР, срещнаха се лично със служителите в тези служби и научиха от тях подробности за дейността им.

В заключителната част на мероприятието, учениците от 5 и 6 клас от IV ОУ “Стою Шишков” Смолян преди заслужено да получат дипломите за успешно завършена Детска полицейска академия, имаха възможността да се докоснат до истинско оръжие и да пробват да стрелят с него с помощта на полицаите в стрелбището на РУ – Смолян.

С посещениев ГД “Национална полиция” и Академията на МВР в София бе отбелязан финалът от едногодишното обучение на петокласниците.

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини