Улицата в Смолян, от която падна кола, е опасна, твърдят от квартала

Авариралата кола била паркирана в дъното, на мястото на пожарната кола и вървяла на самоход поне 20-30 метра преди да полети от  необезопасения скат

 Улица “Христо Смиренски“ в Смолян, от която в понеделник привечер падна кола и след 10 метров полет се стовари върху гаражите е опасна, твърдят хората от квартала. Според тях това е поредният инцидент и трябва да се вземат мерки от общината. За последните пет години три коли са претърпели пътни инциденти заради големия наклон и липсата на парапет покрай отворения участък на второстепенната улица, която иначе е в центъра на града.

Хората от квартала недоволстват и заради липсата на подпорна стена в рисковия участък на улицата, който се крепи само от затревен скат, но няма бетонна шкарпа или друго подпорно съоръжение.

Точно под тревата минават елкабели, и местните се опасяват, че ако се жиците се оголят ще пострада някое от децата, които всеки ден играят на иначе тихата улица. Възрастните жени от квартала недоволстват и твърдят, че са пращали жалба в общината с искане да се сложи парапет и да се обезопаси терена, но без резултат.

Опасният участък от 50-тин аметра е останал оголен още от 1960 година, когато там са построени повечето жилищните кооперации. Тогава местната власт твърдяла, че по план върху затревеният скат ще се строят втори ред гаражи и след което ще се прави подпора, но това така и не се случило.

Припомняме, че на 27 април около 19 часа автомобилът „Рено Туинго“ падна от улицата и се стовари върху гаражите под нея. Автомобилът минал на самоход близо 30 метра преди да се преобърне под ската. Три възрастни пешеходки на косъм се разминали без да пострадат от неуправляемата кола.

Операцията по изваждането на возилото от екип на група “Спасителна дейност” при РД ПБЗН – Смолян продължи близо два часа.

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини