Изплува трупът на мъжа от трагично загиналото семейство

Водолази отново ще издирват тялото на Маргарита

Труп на мъж изплува днес на повърхността на язовир "Цанков камък" край Девин. Сигналът е бил подаден около 8.00 ч. сутринта от рибар от Девин, отишъл да мята въдицата в опашката на водоема. Тялото е забелязано в района на параклиса "Успение на Пресвета Богородица", потвърди кметът на общината Цветалин Пенков.

Предполага се , че тялото е на Захари Вълков, който заедно със съпругата си Маргарита загина при пороите през февруари тази година. „Тези площи са претърсвани, но не е сигурно, че тялото е било там, водата се движи постоянно. В студения язовир  няма как да изплува, след затоплянето започват процеси, които водят до това”, каза шефът на Пожарна безопасност и защита на населението в Смолян комисар Красимир Шотаров.  Водолази отново ще търсят тялото на съпругата на Захари – Маргарита.  
"Видях тялото от пътя, то беше долу в дерето, не мога да кажа нищо, видях го от далече. Предполага се, че е на Захари", каза Пенков. Към мястото вече са изпратени водолази, които ще участват в акцията- с лодка тялото ще бъде извлечено до брега и от там със специална катафалка транспортирано до моргата. Според градоначалника тялото е изплувало едва сега в следствие на затоплянето на водата в язовира, която достигна до температура от 7-8 градуса по Целзий.
52 годишният Захари Вълков и съпругата му Маргарита/50г/ загинаха на 1 февруари пред очите на десетки свидетели в ледените води на река Девинска. Заради проливните дъждове реката завлече семейството заедно с джипа, шофиран от Маргарита. Буйното течение е влачило возилото близо 3 километра и по-късно беше открито смачкано до неузнаваемост извън града при опашката на язовира. 
Поредицата специализирани операции по издирването на телата на съпрузите с водолази и хеликоптер, също не дадоха резултат.
Точно 90 дни след нелепата трагедия, днес изплува едно от телата, а експертизите ще покажат дали действително е на изчезналия преди 3 месеца Захари.
 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини