17 °C

Михаил Миков: Повече справедливост, за повече солидарност

Днес по улиците на цяла България хората казват: "Ние знаем правата си, имаме сили да се борим за тях, искаме достоен труд и по-справедлива България!".

С тези думи председателят на БСП Михаил Миков се обърна към симпатизантите на партията, които се събраха в Борисовата градина на митинг по случай Деня на труда - 1 май.

 По традиция БСП организира шествие, което тръгна от площад "Народно събрание" и завърши с митинг и концерт в Борисовата градина, информира БГНЕС.

"Това е ден, писан с кръв, който ни подсеща, че 2 века работещите се борят за своите права", каза Михаил Миков по време на митинга в Борисовата градина и припомни, че до 1918 година България няма 8-часов работен ден, а до 1936 година България няма право на отпуска.

 1 май не е само ден на социалистите, на политиците и синдикатите, а на онези 272 000 души, най-бедните работещи в Европа, на които днешното правителство отне по 408 лева, по 408 хляба на тези работещи бедни, каза Миков. 1 май е ден на всички онези, които търсят работа и на всички, които споделят или не споделят една платформа, но имат правото на достоен труд, достойно заплащане, безопасни условия на труд и условия, в които работниците не попадат в ситуации като тези в Горни Лом и Иганово, подчерта още Миков.

 "Когато не отстояваш правата си, нямаш право да искаш по-справедливо бъдеще. Когато не протестираш, трудно ще намериш сили да празнуваш. На тези, които днес ги няма тук и които гледат на 1 май като някакъв остатък от времената, искам да им кажа, че ако правата не се отстояват, се отнемат. Ако не се празнува 1 май, се протестира на 1 май и има примери за окървавени протести", каза Михаил Миков.

 Цяла България трябва да види това грандиозно шествие, призова той и припомни, че днес по улиците на цяла България хората казват: "Ние знаем правата си, имаме сили да се борим за тях, искаме достоен труд и по-справедлива България!".

Традиционно социалистите дълбоко ценим и уважаваме този празник и по традиция правим митинги в подкрепа на трудещите се хора, защото този ден обединява усилията на всички трудещи се за достоен живот, справедливи доходи и сигурност, отчете председателят на софийската организация на БСП Калоян Паргов. "За съжаление, днес не можем да се похвалим с нито едно от тези неща", каза той.

 Поради тази причина Паргов сподели, че иска да се обърне към пенсионера с малката пенсия, хората в неравностойно положение, младият човек, който няма пари за образование или не може да намери работа, към всички онеправдани и унижени българи. "Моята търпимостта на моята партия се изчерпа. Време е да гръмне черешовото топче, време е за справедливост", каза Паргов.

 "Ние повече няма да търпим условията, на които тези хора са подложени и оттук - нататък БСП ще е на улицата с тях, за да се бори за техните права и справедлив живот", обеща Паргов. По време на митинга слово държаха част от коалиционните партньори на БСП и журналистът от в-к "Дума" Велислава Дърева.

Източник: http://presa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 19.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да ви липсва натоварване, което е натрупано от седмицата, която си отива. Но плануваните за почивните дни забавления ще се получат точно според очакванията ви. Близките ви с желание ще ви помогнат в приготовленията. Носите със себе си заряд на устойчивост и оптимизъм и това дава сигурност на тези около вас.
19 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е непредвидени ангажименти да променят плановете на много от вас. Няма да съжалявате, ще имате допълнителни доходи или изяви, с които да рекламирате себе си и работата си и чрез които да подобрите семейния ви бюджет. Вечерта ще бъдете изкушени от едно предложение и е възможно да направите избор в негова полза.
19 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнени сте с енергия и доброта. Отдавате се на заниманията си с желание и всяко свършено нещо ви доставя удоволствие. Намерете време за приятни занимания, отнасящи се до цялото ви семейство. Излет в планината със забавни хора ще разнообрази съботния ден. За други се очертава добро представяне на изпити.
19 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще обгърнете с топла прегръдка любимите си хора и най - вече онези, които ви носят добри послания. Това ще подейства като балсам за душата ви и ще се усмихнете на света. Задълженията ви ще станат по-малко скучни, а интересните моменти ще се повишат. Любовта ще очаква да й отдадете заслуженото и ще го направите с желание.
19 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще търсите място, където да се спасите от шума и суетата на ежедневието. Предложения в тази посока няма да липсват, от вас зависи да го изберете и му се насладите. Споделете времето си с хората, с които се чувствате уютно и не натоварващо. Предстоят финансовите възнаграждения.
19 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ако прекарате деня в компанията на приятни и интересни за вас хора ще се почувствате най-добре. Ще успеете да се освободите от напрежението от седмицата, ще релаксирате и заредени с положителни чувства ще планирате идните дни. Очертават се финансови затруднения, които изискват от вас повече концентрация и целенасочени действия.
19 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Суматохата у дома може да не се понрави на мнозина от вас и да ви накара да потърсите по-приятно решение за днешния ден. Доверете се на приятелите си, които ще ви зарадват с привлекателни идеи за деня. В случай, че се възползвате от възможностите, които ви предлагат, ще си осигурите много приятно изкарване.
19 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите ви днес изискват повече внимание от вас и това ще ви натовари допълнително. Вашата всеотдайност е пословична, но ще се наложи да намалите темпото. Взаимно удоволствие ще изпитате, ако отделите повече време за любимия човек. Старайте се да не мислите за нещо отминало, за което излишно се вините.
19 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
От сутринта ще се заемете с реализацията на конкретна задача, още повече, че с нея са ангажирани и други хора. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще се потрудите, за да приключите с ремонта. Екипната работа също ще се толерира и в тази връзка не отхвърляйте предложение за подкрепа.
19 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
С цената на повече труд и нерви ще свършите предвиденото за днес. Не бъркайте интуицията с желанията си, за да не объркате и посоката. Ако ви измъчват съмнения, потърсете подходящия човек, с когото можете да споделите вълненията си. Освен, че ще получите добър съвет, ще ви стане и по-леко на душата. Финансова подкрепа.
19 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Размишлявайки върху последните развития в делата си, ще стигате до решения за бързи действия, различни от рутинната ви работа. Към себе си се отнасяйте с внимание, определете точно какво ви пречи да сте ефективни и мислете за нещата, които трябва да подобрите, за да стане живота ви по-спокоен и приятен.
19 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
С домашните задължения ще бъде запълнен деня на много от вас. Умората ще ви настигне, за това е добре да предвидите и време за отдих. Имате нужда да преосмислите случващото се от последните дни. Анализът ще ви отвори сетивата и ще ви помогне да вземете правилните решения. Любовни очаквания ще се сбъднат.
19 окт 2019
Последни новини