Със Съвет към кабинета ще борим корупцията

Днес кабинетът ще създаде национален съвет по антикорупционни политики. Той ще е междуведомствен със съвещателни, координационни и контролни функции. Съветът ще се ръководи от вицепремиер, определен от правителството.


Най-вероятно това ще е Меглена Кунева, за която в постановлението пише, че ще отговаря за изпълнението на постановлението. Министрите ще създадат Национален орган за възлагане на обществени поръчки в здравния сектор. 

След заседанието на кабинета, в присъствието на премиера Бойко Борисов и на вицепремиера на Азербайджан Елчин Ефендиев, ще бъде подписан договор за дарение на средства от фондация "Гайдар Алиев", с които ще се реализира проект за реставрация и консервация на крепостта Трапезица.

Правителството създава ново село в община Гоце Делчев. Министрите ще одобрят на днешното си заседание, че досегашният курортен комплекс Попови ливади вече е отделна административно-териториална единица в област Благоевград. Промяната на статута на курорта ще позволи финансирането му по различни европейски програми за изграждане на инфраструктура и облагородяване на района.

Източник: http://frognews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Се
    СЕЛЯНЖЕР
    1 0
    08:02, 27 май 2015
    Маймуната маймунева ще се бори със себе си...
    • 00
      0010
      1 0
      19:17, 27 май 2015
      А аз все си мислех , че отдавна е на топло в сливенския .
Последни новини