Турският Брад Пит се завръща

Къванч Татлъту пада от кон, докато снима сериала "С Русия в сърцето"

Фенките на Къванч Татлъту отново зарязват кухнята и сядат пред телевизора. Турският секссимвол е в главната роля на сериала "С Русия в сърцето", който тръгва на 3 юни от 20 часа в ефира на bTV. Той е по нашумелия роман на Нермин Безмен "Вълкът Сеит и Шура", който стана бестселър в Турция с 46 издания досега. Историята е истинска. Авторката, водена от мисълта да съхрани за потомците си родовата памет, описва живота на дядо си - поручик Сеит Еминов, офицер от полка на последния император на Русия Николай II и любимата му Александра Верженская. Действието в драмата се разиграва през 1915 г. в Санкт Петербург, а след това и в Истанбул. Това е страстна и приказна любов, чиито главни герои са Сеит (Татлъту) и Шура (Фарах Зейнеп Абдуллах от "Времето лети").

Героят на Татлъту, който се прослави след "Перла" и "Забраненият плод", е роден сред богатство и почит в семейството на гвардейски майор Мехмет Еминов и живее в Крим. Той е красив, силен, смел и олицетворява представата за истински мъж. Пораснал и възмъжал, Сеит е готов да поеме по собствения си път и сбъдва своята мечта - да бъде офицер. Прочут е като един от най-добрите в армията на Негово Величество цар Николай II.

Александра Верженская е най-малката и глезена дъщеря на богат и знатен руски род. Баща й, нейна опора и най-добър приятел, се разболява от тежка болест. В иначе щастливото охолно семейство се вселява призракът на тъгата и нещастието. В снежна московска вечер,сред светлините на Болшой театър под звуците на "Лебедово езеро" на Чайковски едва шестнадесетгодишна, красива и чиста, Шура влиза в живота на Сеит.

Петро (Биркан Сокуллу от "Малки тайни") е близък приятел на Сеит и богат наследник. Майка му го е отгледала с идеята да създаде семейство с момиче с аристократична кръв и богатство, каквото вижда в лицето на Шура. Оказва се, че силното и истинско приятелство между Петро и Сеит е само привидно, тъй като руснакът е изгонен от армията заради сериозна грешка във важно сражение. От мига, в който е изхвърлен така позорно, той започва да таи ненавист към турчина, който се издига до знатен офицер. И с цел да го нарани и засегне, Петро уж на добра воля запознава офицера с красивата Шура. Но зад това запознанство не стои доброто желание да свърже двама души, а да нарани единия от тях.
Това, което Петро предвижда като пъклен план, се превръща в изпепеляваща и силна любов. Но идва Октомврийската революция и царският офицер Сеит е включен в смъртните списъци на болшевиките. Принуден да напусне Русия, той заминава за Истанбул и донася оръжие на Кемал Ататюрк в труден за Турция момент. Достатъчно горд е, за да не потърси отплата за стореното. Започва живота си отначало с единственото богатство, което му е останало - гордостта и любовта. Шура е последвала любимия си, оставяйки за гърба си семейство, дом, родина. За да не ги види никога повече. Всеки един от двамата ще търси в другия безвъзвратно изгубеното. Опирайки се един на друг, те ще живеят в носталгия и тиха печал с Русия в сърцето.

В сериала участват още Фахрийе Евджан, позната като Нежля от "Листопад", Зеррин Текиндор ("Забраненият плод" и "Север-Юг"), Седа Гювен ("Пепел от рози"). Сценарист е Едже Йоренч, смятана за най-добрата в Турция. Режисьор е Хилял Сарал, позната ни от "Забраненият плод", "Север, юг" и "Пепел от рози".
Част от снимките на сериала са правени в Санкт Петербург.

Заради минусовите температури

продуцентите приготвили специално бельо за Къванч и другите. Но по-голямото премеждие за турския Брад Пит се случило в Източен Анадол. Както снимал сцена на кон, Къванч пада и се налага известно време да се лекува. Когато все пак се връща на снимачната площадка, непрекъснато му поставяли инжекции, за да финализира кадрите.

Татлъту получава рекордно високо заплащане за ролята си. Всеки епизод му носи около 100 000 долара. "С Русия в сърцето" е и най-скъпата досега поредица в историята на турската телевизия. Бюджетът на всяка серия е около 751 406 долара.

Източник: http://www.standartnews.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    12
    123
    0 0
    17:03, 2 юни 2015
    чакаме снетьрпение филма
  • 2
    Ви
    винету
    0 0
    16:22, 3 юни 2015
    анннааа колко го е хубав какаван резакоглу
  • 3
    Ki
    KIVANÇ TATLITU
    0 0
    08:42, 7 юни 2015
    Ама винету умря бе.вчера в франция имаше траур,на 86 г.отидеси перфектният актьор.
Последни новини