Туркиня уби мъжа си и стана национална героиня

28-годишната туркиня Чилем Доган уби своя с пет години по-възрастен съпруг Хасан Барабулут в дома им в Адана и това я превърна в героиня за цялата страна, пише турският вестник "Хюриет".

Мъжът от години я малтретирал. Според разследването тя изпразнила шест куршума в тялото му, а социалните мрежи в южната ни съседка широко отразиха инцидента, допълва Novini.bg.

Вчера тя се появи в съда с тениска, на която пишеше на английски: "Драго минало, благодаря ти за поуките. Драго бъдеще - подготвена съм".

Пред съда жената заяви, че тормозът е започнал още месец след като сключила брак, за което тя на няколко пъти викала полиция. Една сутрин той й казал да си опакова багажа, тъй като ще я води в Анталия да работи като проститутка. След като се съпротивила, той я пребил, а след това я хвърлил върху леглото и се метнал върху нея. Тогава тя се сетила, че има пистолет под възглавницата, измъкнала го и го застреляла. След това взела дъщеря им и избягали от къщата.

"Защо само жените да са тези, които умират. Нека и някой мъж умре. Убих го, за да защитя собствената си чест", казва тя през "Хюриет". Младата жена стана истинска звезда в Турция, а мнозина я наричат дори национална героиня и гордост за страната. 

Източник: http://presa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини