Спасители на ръце носиха 5 км. пострадал в гората

Акцията приключила след 6 часово издирване и тежък преход в планината

41 годишният Данчо Тодоров е бил спасен от екип пожарникари и полицаи, които на носилка го изнесли по близо 5 километров планински терен.

Сигналът за пострадал мъж, в района на Златоград, е бил подаден малко след 23 часа на 31 август. Веднага е сформирана група от полицаи, пожарникари и служител на Съдебна охрана, който познава добре района. След повече от час човекът е открит всобствения си имот в местността Карова чука над родопския град.

Данчо, който се занимавал с животновъдство, е намерен на земята неадекватен и в безпомощно състояние, с кървяща рана на врата и болки в кръста.

Спасителите го изнасят на носилка до главния път, от където с линейка е транспортиран в МБАЛ в Смолян. Спасителната операция приключила в 05:30 ч. тази сутрин, пострадалият е получил първа медицинска помощ и е настанен за лечение, без опасност за живота.

В деня на злополуката Данчо бил с майка си на вилата в имота, но жената се прибрала и той останал да работи до тъмно. Все още не е ясно какво точно се е случило, но най-вероятно мъжът е паднал от дърво или пък от муле.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини