Гран При за ансамбъла от Гела в надпревара със самодейци от 4 балкански държави

    2015 година за ансамбъла- три участия- три първи награди

    Фолклорен ансамбъл „Манол Радичев”-с. Гела грабна най-престижната награда на І-вия Международен фолклорен фестивал „Плевен пее и танцува” 2015 г. Той беше рганизиран от Северняшки фолклорен ансамбъл, съвместно с Община Плевен, в дните от 4 до 6 септември. Самодейците от Гела се представиха с атрактивна, автентична фолклорна програма и предизвикаха бурни аплодисменти на публиката.

    Журито категорично присъди Гран При на родопските самодейци, които получиха още и златен медал с диплом за представянето си. В трите дни на фестивала, освен с български, родопочани се надпреварваха и с фолклорни формации от Сърбия, Македония, Гърция и Румъния.

    „Вълнението е неописуемо, споделя ръководителят на самодейците д-р Стефан Герджиков - такова топло и емоционално посрещане от публиката може само да ни радва и да ни мотивира да продължаваме да пазим нашенското, българското, родопското”.

    Тази година изпълнителите от Гела са пълни отличници и обраха наградите на престижните фестивали -в конкурсната програма на „Рожен 2015” печелят І-во място - златен плакет и грамота, в категория „автентичен фолклор”, а гайдарите им, за майсторските си умения, са удостоени с индивидуални награди – „Уикенд за двама в комплекс „Белла Терра” – с. Гостилица, общ. Дряново.

    В програмата на „Копривщица 2015”, самодейците от с. Гела участват в представянето на родопската фолклорна област, от където си тръгнаха с няколко награди: І-во място за изпълнението на обичая „Предой”, златен плакет за изпълнение на мъжката певческа група, а за цялостен принос и приемственост в работата по опазване на автентичния фолклор, гелци са удостоени със специалната награда.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини