Посребрени се върнаха атлетите от Словения

    С три сребърни и един бронзов медал се върнаха бадминтонистите от клуб „Атлет“ от международния турнир, проведен през уикенда в Медводе, Словения.

    Десетки спортисти от 13 държави се състезаваха в 4 възрастови групи.

    Станимир Терзиев и Калояна Налбантова завоюваха сребро на сингли при най – малките. На четвърт финал отпаднаха Михаела Чепишева, която се състезаваше във втората възрастова група и Стефан Терзиев – при най-големите.

    Миша също се завърна с медал, но в двойка с Михаела Златанова от Пазарджик. Те играха с момичетата до 15 години. В същата група трети останаха Цветина Попиванова и партньорката ѝ Галина Мезенцева от Русия. Галина беше победител в групата на 11 годишните и единствената, която надигра Калояна на финала.

    Треньорът Илиян Кръстев разказа, че при момичетата до 11 години не е имало състезание на двойки, но е убеден, че ако е трябвало да играят Калояна и Цвети биха превъзхождали коя и да е друга двойка.

    Още два медала спечелиха две български бадмнтонистки – Христомира Поповска е трета при 17-годишните, а Михаела Цветанова от Пазарджик е втора при 13-годишните.

    Изключително добри условия, страхотна зала и отлична организация – това са причините редица състезатели и клубове с удоволствие да участват в този турнир.

    Освен медалистите, в турнира участваха обичайните заподозрени: Светослав Раев, Николай Давчев, Георги Манчев, Елеонора Иванова, Стефан Терзиев и Никола Колев.

    На 11 декември ще бъде открит и традиционният коледен турнир за ученици от град Първомай.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини