Кметът на Татарево иска да създаде Селски обществен съвет

Петко Петков е на 53 години, завършил е СПТУ  – Първомай (сега ПГСС "Васил Левски"). Семеен с един син. На последните избори спечели кметското място в село Татарево

Т.К.: Г-н Пектов, Вие се явихте на изборите издигнат от ГЕРБ, сега ще трябва да работите с кмета Папазов, а вашата политическа сила е опозиционна в местния парламент. Как ще се справите?

П.П.: На изборите аз бях подкрепен от ГЕРБ, но в действителност всички политически сили се обединиха зад моята кандидатура. Едни го направиха гласно, други – негласно… Но това беше до изборите, сега вече е друго. Няма да имаме проблеми, по-лошото е, че няма пари.

Т.К.: С какво спечелихте гласоподавателите?

П.П.: За съжаление това по-скоро е отрицателен вот срещу стария кмет. Аз се явявам за четвърти път на местни избори. Този път нямаше други кандидати. Това, че бяхме само двама също ми помогна – нямаше разпилени гласове. Имах и програма, която ще се опитам да изпълня.

Т.К.: Избройте по- важните предизборни обещания

П.П.: Да се довърши канала за отпадни води, който трябва да се затвори.

Време е да бъде ремонтиран пътя между Дебър и Татарево.

Има започната процедура пътя до Татаревската (Сухата) чешма да стане част от републиканската пътна мрежа, за да може да влезе в проектите на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Гробищният парк също е в трагично състояние.  Той всяка година влиза в инвестиционната програма на общината, парите се залагат в бюджета, а още нищо не е направено.

За всички тези проблеми са нужни много пари, а в общинската хазна – няма.

Т.К.: Вие сам казахте – пари няма. Как ще се справите?

П.П.: Много ще е трудно. Имам намерение да създадем Селски обществен съвет и да открием набирателна сметка. Ще се опитам да решим поне някои проблеми без помощта на ОбА. Искам да намеря спонсори, които да помогнат да оправим покрива на черквата.

Т.К.: През лятото имахте добър пример за доброволен обществен труд.  Ще се възползвате ли от него?

П.П.: Говорите за Наско Атанасов, който  възстанови залата на читалището? Аз не се запознах лично с него. Синът ми работи с Наско. Сега в читалището има повече ентусиазъм. Продължава работата на фолклорната певческа група, но вече има и танцов състав.

Т.К.: А за децата предвижда ли се да се направи нещо специално?

 П.П.: В Татарево няма много деца, но в събота и неделя и през ваканциите се събират малки и големи. Затова ще пригодим две стаи за детски клуб, където те ще могат да се събират.

Т.К.: Днес бяхте на Коледния футболен турнир. Имаше ли отбор от вашето село?

П.П.: Да. Опитахме се да съберем няколко човека.  Като съвсем начинаещи беше естествено да отпаднат, за съжаление те загубиха и трите си срещи.

Т.К.: Отбелязахте с водосвет встъпването си в длъжност повече от месец след полагането на клетва. Защо?

П.П.: Аз нямам възможност за голям екип. За мен беше важно да намеря лоялен и подготвен човек, който да ми сътрудничи. Веднага след като бе назначен, направихме водосвет.

Т.К.: На последната сесия имаше младежи от вашето село. От любопитство ли бяха там?

П.П.: Не. Аз мисля, че е редно и е хубаво да има хора, които да гледат как общинските съветници взимат решения. Тогава няма да може да се говори, че го правят „на тъмно“ и повече хора ще знаят за какво става дума. Надявам се и други кметове да  направят така, че в залата винаги да има хора. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини