Собственикът на модна къща "Агресия" е убит с два куршума в тила (видео)

Собственикът на модна къща "Агресия" Александър Антов е бил застрелян с два куршума в тила, съобщи БНР.​

Тялото му е намерено около полунощ в краяна столичния квартал "Бистрица".

По първоначална информация възрастният мъж е излязъл да разхожда кучето си около 19.00 часа, след което не се е прибрал. Два часа по-късно близките му са подали сигнал в полицията и при издирването късно през нощта, тялото на убития било открито.

"Най-вероятно става въпрос за битова драма, а убийството е аматьорско, каза кметът на Бистрица Николай Гюров пред журналисти, информира Topnovini.bg.

"Мястото цялото е осветено и е пълно с камери", аргументира се кметът. Той обясни, че Антов е бил много земен човек. По никакъв начин не изглеждал притеснен и не се е движел с охрана.

"Чух много ясно три изстрела. Беше около 7 вечерта", коментира пък съсед на застреляния бизнесмен. Той е бил издирван цяла нощ от полицията, която го намерила чак на сутринта мъртъв.

При огледа е установено, че изстрелите са възпроизведени с пистолет.

Случаят се изяснява от СДВР. Засега от МВР не коментират подробностите около инцидента.

Кой е Александър Антов?

Бизнесът на Александър Антов е от средата на 90-те години. Около името на бизнесмена няма скандали. Има информации, че той се е занимавал и с благотворителна дейност.

Убитият е един от най-известните дизайнери в страната. Неговата модна къща „Агресия" е на пазара от над 25 години, съобщава "Дарик нюз".

Компанията е стартирана като фирма „Вотан" през 1989 година от Александър Антов и неговата съпруга Мария. През 1992 фирма „Вотан" е преименувана на Модна къща „Агресия"

Модната къща произвежда основно мъжки костюми с две собствени марки - "Еджисто" и "Карло Кадео". Производствените помещения са разположени на площ от 15 хил. кв.м, а дневният капацитет на производството е над 1100 мъжки и 200 дамски костюма, по-голямата част от които се изнасят за европейските пазари.

След бързото си разрастване в началото на 90-те години фирмата на Александър Антов отваря магазини в София, Бургас, Стара Загора, Русе, Пловдив и Варна. Има бутици също в Берлин и Прага.

Модната къща шие и за световни марки. Едва около 5% от продукцията на фирмата се продава в България. Фирмата дава работа на около 1000 души.

Справка в Търговския регистър сочи, че през миналата година Александър Антов се е оттеглил от повечето си фирми в модния бизнес.

Дружествата вече се притежават и управляват от 38-годишния Петко Васков Митов, който е управител и собственик на още множество фирми. През юли Антов е станал управител на „Маринели билд" ЕООД, където собственик е дъщеря му Мая. Дружеството стои зад модна къща "Агресия".

Това е вторият подобен инцидент в София само за няколко дни.

Само преди ден в столицата беше застрелян 53-годишният бизнесмен Веселин Стоименов. Веско Дебелия (както е бил прякора на Стоименов) e сочен за юридическия ликвидатор на ВИС-2. Основните версии, по които се работи за убийството, са нарушени финансови или икономически интереси.

Според източници на "Хоризонт" през изминалата нощ е намерен и още един мъртъв мъж с пистолет в ръка пред заведение в Перник.

Междувременно говорителят на НС на БСП и зам.-председател на ПГ на партията Атанас Мерджанов излезе с позиция, в която се казва: "В последните дни България се завъртя в спиралата на нагло показни престъпления. Правителството трябва да вземе спешни мерки за гарантиране на сигурността.

„Докато ръководството на МВР се чуди от кой да измъкне дарения и кой служител да изгони, докато правителството брои квотите във ВСС, в София хора са разстрелвани, банкоматите - обирани.

Настояваме за спешни мерки от страна на правителството за гарантиране на сигурността. Все пак не могат всички български граждани да се скрият по чужди посолства, нали?”, заявява още Атанас Мерджанов.


 

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини