Бъчварова: Нека не използваме МВР за политически атаки

„Аз тълкувам отношението към мен като опит да се покаже, че МВР не работи и като съзнателно затваряне на очите пред усилията на МВР и пред резултатите, които МВР дава в момента”, заяви в студиото на „Здравей, България” вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.  

„Призивът ми е: „Оставете МВР да си върши работата”, заяви Бъчварова и добави: „Нека не използваме МВР за политически атаки”. „Прекалено дълго време мислих, че толерантността лекува проблемите на другите, но очевидно не е така. В обществото ни има потребност да се казват истината”, каза още Бъчварова.

Тя съобщи, че чувствам, че има подкрепата на премиера.  „Откакто съм министър и откакто съм в правителството не е имало случай, в който да се съмнявам в това” , подчерта Бъчварова.

Бъчварова говори и за  "поредица от ченгеджийски номера", от които "трябва да се отърсим или поне да не им обръщаме внимание”, коментира Бъчварова. Тя съобщи, че има случаи, при които документи, свързани с дейността на МВР, включително и нейни заповеди са ставали публично достояние. „Не е трудно човек да разбере какво се случва на практика особено,  когато знае каква е истината”, подчерта тя.

„Ченгеджийски номера бяха всички публикации по отношение на МВР и в най-различни сайтове за това как сега ще се смени някой от професионалното ръководство на МВР, посочва се и кой точно ще бъде на неговото място, коментират се документи, които не са публични или не са верни”, 

С Цветан Цветанов имахме разговор и мисля, че няма проблем. Той ми даде съвет, съветът беше правилен, но не за тази ситуация, защото аз по-спокойна и убедена в това, което казвам, от това, което направих вчера, не съм била никога”, каза още вицепремиерът.

 „От различни страни има преднамерено отношение, което внушава, че МВР не работи. Това отношение е и към мен и към цялото ръководство на МВР. Говори се, че МВР не работи достатъчно добре, че министъра всеки момент могат да го сменят. Нека да го сменят министъра, има политическа логика, но когато използваш това, за да създаваш обществена атмосфера, демотивираш служителите, на престъпниците казваш: „Елате”, а на хората казваш: „Няма на кого да разчитате и се саморазправяйте”, каза още Бъчварова.

Продължавам да мисля, че декларацията на КРИБ е нелепа. Ако някой познава работата в МВР, ще знае, че професионалното ръководство разследва, а министърът трябва да поддържа международното сътрудничество. Тази бизнес организация не каза нищо за укриването на ДДС, за финансовите престъпления, за данъчните престъпления и за нелоялната конкуренция”, коментира още Бъчварова и добави: „Аз не искам да се разправям с КРИБ или с българския бизнес”.

Източник: http://novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини