4 неща, по които склонните към изневери си приличат

Животът е хаотичен и изневярата може да засегне дори и най-здравите връзки – в крайна сметка всички сме хора и правим грешки. Изневярата не означава, че някой е лош човек. Но инцидентна изневяра, която ви кара да се чувствате ужасно е много по-различна от дългогодишна афера или предателства продължаващи десетилетия, защото просто сте пристрастени към тръпката. Оказва се, че някои хора просто са неспособни на моногамни връзки, и ако за тях предателството не е проблем, изневерите се превръщат в хронични.

Как да познаете заклетия измамник преди да попаднете в мрежите му ? Ако имаше категоричен отговор на този въпрос, авторът му вероято вече щеше да е милионер. Въпреки това съществуват някои характеристики, често срещани при склонните на изневяра. Ето за какво трябва да внимавате....

1. Почитатели са на драмата

Ако партньорът ви е отегчен от щастливата ви, стабилна връзка, бягайте в обратна посока. Хората склонни към изневяра харесват спадовете и възходите в емоциите повече от щастието, от емоционалната стабилност. Те се характеризират с прилив на адреналин от метафоричните натъртвания и синини, които предизвикват препирни и сътресения в отношеният им с половинката и третия човек във връзката им. А това води до пристрастяване и желание да го изживеят отново и отново.

2. Нещастни са

Повечето хора, удовлетворени от връзката си, чийто нужди са задоволени не биха изневерили. Физическите и емоционалните нужди са важни в една връзка и ако не бъдат взети под внимание това ще доведе до проблеми. Разбира се по-разумно би било, ако някой е нещастен да говори открито за това или да прекрати връзката, вместо да се впусне в афери и да мами човека, който ги обича.

3. Страхуват се да не останат сами

Според психолозите склонните към изневери често дълбоко в себе си се страхуват от изоставяне и се стремят към втора връзка, като един вид защита срещу физическа или емоционална самота. Това често се оказва нелогичен ход, защото когато изневярата бъде разкрита е много по-вероятно да бъдат изоставени от измамения партньор.

4. Опортюнисти са

Адвокатите често стават свидетели на жестоки разводи заради изневери, както и на по-трезви реакции. Някои хора, според тях се променят, но като цяло, ако някои ви изневерява преди да сте се оженили, е трудно да очаквате от него, че ще стане друг човек. Всичко може да върви добре няколко месеца, но това не са неща подлежащи на промяна. Личните характеристики, които карат някого да се държи нечестно на работното си място или в други сфери се прехвърлят и в личния живот.

Според специалистите заклетите измамници често притежават власт и са доста пресметливи по отношение на времето, в което да се изявят. По-вероятно е да изневерят, когато възникне възможност, е не просто защото са разделени от половинката си. Измамниците, ще се оглеждат за възможности, когато потенциалната им жертва е уязвима, например след прекратяване на връзка или развод. Когато човек е в такова състояние е по-вероятно да бъде открит и да участва в подобни взаимоотношения, защото му липсва чувството да бъде обичан и е недостатъчно стабилен емоционално, за да постави граници.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини