Ето ги най-романтичните храни

Много влюбени двойки са в трескава подготовка за най-романтичния празник, честван в световен мащаб, Свети Валентин. Той се празнува всяка година на 14 февруари, макар че не е официален празник. Деня на влюбените е започнал като литургичен празник, на който се почита светец на име Валентин.

През 18 век, в Англия, празникът придобива и романтичния си облик, ден в който влюбените двойки, изразяват чувствата си чрез цветя, сладки, картички и др.

Символите на Св. Валентин са сърцето, гълъбите и фигурки на крилатия Купидон. Основна част от романтика на празника е и вкусната храна. foodpanda, подбра 5 романтичните храни, с които може да зарадвате вашата половинка.

1. Шоколад - Със сигурност, във вашето валентинско меню, трябва да присъстват шоколадови изделия- чист шоколад под формата на сърце, шоколадови мъфини, бисквитки или кейк. Все пак шоколадът е един от основните афродизиаци.

2. Палачинки - Може да изненадате любимия си още на закуска с вкусни малки палачинки, поднесени със сметана и замразени горски плодове. Оформете ги под формата на сърце

3. Хайвер - хайверът е вкусен деликатес, който би се вписал чудесно на вашата романтична трапеза. Направете малки хапки от хляб със семена и ги намажете с черен хайвер. Може да поднесете и кошнички от белтък, пълнени с червен хайвер.

4. Омар и морски деликатеси. Ако искате да изненадате своя любим/а може да подготвите обилно средиземноморско меню. Цял омар, поднесен с лимони и други морски деликатеси като скариди, миди, октопод и др.

5. Месо - ако предпочитате месо, то най-добре да бъде червено. Телешкото е добър избор. Ако искате да приготвите нещо по-специално, заложете на гъши дроб, поднесен върху канапе от ябълка или ананас.

Не забравяйте и виното. За символ на Свети Валентин се смята червеното вино.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини