Студът продължава да нахлува, облаци и дъжд днес

Днес ще бъде облачно и дъждовно, като максималните температури ще са между 5 и 10 градуса, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В Западна и Централна България се очакват значителни количества, а до обяд валежите ще обхванат и крайните северни райони.

На места в Предбалкана и високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен североизточен вятър, който през деня ще се усилва и с него ще нахлува студен въздух.

По Черноморието над южните райони също ще вали дъжд, като до обяд ще завали и по Северното Черноморие. Ще духа умерен североизточен вятър, който постепенно ще се усилва. Максималните температури ще са между 7 и 9 градуса.

Над планините ще е облачно, по върховете мъгливо, с валежи от сняг. В планините от Източна България валежите ще са от дъжд.

През нощта срещу понеделник валежи ще има в почти цялата страна. Ще духа умерен до силен североизточен вятър и застудяването ще продължи. В Предбалкана и по високите полета в Западна България е възможно дъждът да премине в сняг.

В понеделник валежите ще отслабнат, по-късно и ще спрат, а вятърът ще отслабва. Температурите ще са почти без дневен ход.

Във вторник ще преобладава облачно време, вятърът ще отслабне още и в Северна България ще се ориентира от запад-северозапад. В сряда облачността ще е предимно значителна, на места ще има и слаби превалявания. Вятърът отново ще се ориентира от изток-североизток и временно ще се усили. Температурите ще остават без съществена промяна.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини