Едва спасиха от линч шофьора на турския ТИР в Паничерево (видео)

6-годишно момченце е било блъснато от ТИР с турска регистрация в старозагорското село Паничерево. Детето е загинало на място. Сигналът за инцидента, който е станал в центъра на селото, е подаден на тел. 112 в 12.45 ч., съобщиха за Дир.бг от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Пътят, по който пътуват основно тежкотоварни камиони към Прохода на републиката, бе затворен за движение. Автомобилният трафик бе пренасочен през Кортен.

Все още няма информация за резултатите от пробата с дрегер на 25-годишния шофьор на ТИР-а, който е турски гражданин. 

След инцидента, хора от селото са се опитали да се саморазправят с водача. Стъклата на кабината на камиона са изпотрошени, а брезентът на ремаркето е срязана. 

Дошлите по спешност полицаи с кучета и жандармеристи, които са в Стара Загора заради мача "Берое" - ЦСКА, едва успели да го изведат на безопасно място. Водачът е задържан за 24 часа. 

Стотици хора от селото са се струпали и искат справедливост. 

В Паничерево живеят близо 2 хиляди души, 75% от които са от ромски произход. Те са предимно безработни, каквито са и родителите на прегазения Юлиян, разказа пред "24 часа" кметът на селото Атанас Граматиков. 

Международният път Свиленград-Русе, по който денонощно вървят тирове, разделя селото на две. 

През годините е имало идейни проекти тук да се изгради околовръстен път, но те са останали само на книга заради липсата на пари, обясни още кметът Граматиков.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини