Протестиращи искат стария режим за варене на ракия

Около 150-200 души се събраха пред храм-паметника "Св. Александър Невски" с искане да се върне стария режим за варене на ракия.

От началото на годината влязоха в сила промени, с които количеството ракия, което производителите могат да произвеждат, се ограничи наполовина. Освен това те имат право да варят ракия само половин година.

Производителите на домашна ракия предупреждават, че ще зачестят многократно случаите на отравяне с некачествен алкохол, защото хората ще се принудят да варят ракия в незаконни казани. Те виждат в законовите промени, които влязоха в сила от началото на годината, лобизъм от големите фирми и затова са пристигнали на протеста в София, предаде БНР.

Протестиращите носят плакати, на които пише: "Хиляда литра ракия - 12 месеца труд" и поискаха при тях да дойде депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро, който бе инициатор на законовите промени. При тях обаче дойде лидерът на партията Валери Симеонов. Движението около НС и храм-паметника "Св. Александър Невски" не е затруднено от протеста.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини