Долче и Габана отиват в манастир

Долче и Габана (dolcegabbana.it) мести седалището си в сграда, в която миналия век се е помещавал бенедектински манастир. Двойката дизайнери плати 26 млн. евро за сградата на Виа Крамер в Милано.


По този начин Доменико Долче и Стефано Габана реализират новия си проект, който предвижда инвестиции на пари не във висшата мода, а в недвижимо имущество.


4-етажната сграда е разположена на терен от 3500 кв.м. и има статут на исторически паметник. В действителност тя е съвсем близо до настоящото седалище на D&G на улица "Голдони". Близо е и до кино "Метропол", което от известно време насам е място за дефилетата на марката.


Стилистите имат още три сгради в Милано. По този начин недвижимото им имущество се оценява 50 млн. евро.


На практика двойката реши да насочи част от печалбите си към сферата на недвижимата собственост. От една страна тя смята това за инвестиция, а от друга - самите сгради служат за практическите нужди на компанията.


Групата натрупа приходи от 1,2 млрд. евро за 2007 г. Само поръчките за зимните колекции от обувки, облекло и кожени изделия нараснаха с 80%. Почти 42% от приходите са реализирани в Италия. Близо 120 млн. евро са чистите печалби за 2006 г., уточнява "Пронто София".


Заради имотни апетити миналата година Долче и Габана бяха осъдени за незаконно строителство. Оказа се, че тяхната вила в Портофино е малко по-голяма от необходимото и заема незаконно допълнителна площ, съобщи в. "Стампа" (lastampa.it). Доменико Долче беше осъден на 40 дни арест, които бяха конвертирани в изплащането на 190 евро за всеки ден от тях, и още 10 хил. евро глоба.


Прокуратурата в град Киавари, област Лигурия, отсъди, че алеята със стълби до плажа в скалите, която дизайнерите са си построили, за да достигат по-лесно до лазурното море, не е трябвало изобщо да я има.


Точно на този "приватизиран" плаж бяха снимани и някои от шокиращите фотографии на Стивън Клайн (stevenkleinstudio.com) за изложбата му "Secret Ceremony", в която гей-двойката е главен герой.


Пак на този плаж в нощта между 2 и 3 декември през 1944 г. германците са убили 22 политически затворници, хвърляйки след това труповете им в морето. Вилата на Долче и половинката му беше желана в миналото и от Силвио Берлускони, но тогавашната й притежателка маркиза Троси не пожела да му я продаде.



Скоро и "Версаче" ще има нов дом в Милано - 3-етажна сграда на Виа Боргоспесо. Донатела и подчинените й ще се преместят през юни 2008 г. Там ще се труди и Джанкарло ди Ризио, главен изпълнителен директор на компанията, която на 3 декември 2007 г. откри свое представителство в София. Според критици тази промяна бележи и своеобразен завой в самата фирма.


Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини