Спонсорът на Манчестър Юнайтед купи ЦСКА

Компанията American International Group (AIG) е сключила сделка за покупката на 51% от акциите на ЦСКА. Както е известно AIG е спонсор на друг червен тим - Манчестър Юнайтед. Останалата част от акциите на "армейците" ще попаднат в ръцете на новия собственик на "Кремиковци". За най-вероятен купувач на металургичния комбинат се сочи украинският магнат Констянтин Жеваго.
Така от отбор, където често избухват стачки за пари, ЦСКА ще се превърне в клуб със сериозни и реални амбиции за място сред европейския елит.

До спешната сделка се е стигнало, след като индийският милиардер Прамод Митал окончателно абдикира от отговорността за притежаваните в България дружества "Кремиковци" и ЦСКА. Съвсем наскоро неговият наместник Александър Томов заяви, че лично издържа "червените", а демонстрацията преди два дни с обърнатите джобове явно е дошла в повече на сегашното ръководство.

Сумата, за която AIG ще откупи контролния пакет акции на ЦСКА не е известна. Според запознати тя няма да е особено голяма с оглед на дълговете, в които е затънал клуба и нежеланието на Прамод Митал да инвестира.

В портфейла на American International Group са още стратегическите дружества БТК и Вивател. Мобилният оператор е основен спонсор на ЦСКА и в момента.

Не е известно каква ще бъде съдбата на Александър Томов. Спекулации пращат на президентския стол в Борисовата градина сина на шефа на Ман Юнайтед Малкълм Глейзър - Аарон. Глейзър старши има още трима братя (Браян, Аврам и Джоуел) и общо шест деца. Най-вероятно Томов обаче ще запази поста си поне до лятото.
Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини