Тийнейджър взриви мощна бомба в градинка

16-годишен младеж взриви мощна самоделна бомба на детска площадка в парк "Монтанезиум" в Монтана. По случайност няма жертви.

Взривът избухна във вторник следобед. Поради голямата му мощност на помощ на полицаите в Монтана пристигна екип на ДОТИ-София. На мястото са открити остатъци от изгорял огнепроводен шнур и части от метална тръба. Тръбата е била пълна с експлозиви и е била взривена чрез запалване на шнура и отдалеч.


Взривът е заснет с камера от едно от децата, били на мястото на инцидента, съобщиха от пресцентъра на МВР. Касетата е предадена доброволно.


Късно вчера полицаи от РПУ-Монтана и от сектора за Борба с организираната престъпност към областната полицейска дирекция разкриха кой е взривил бомбата - 16-годишният Н.Л. През нощта в дома на момчето в Монтана е направен обиск, открити са били още взривни вещества и материали.


Срещу младежа е заведено досъдебно производство по член 339 от Наказателния кодекс, който предвижда затвор до 6 години за незаконно придобиване, притежание и използване на взривни вещества. Изяснява се как непълнолетният си е закупил взривовете и принадлежностите за използването им.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини