3D Holocube – магическа кутия за тримерни картини

Белгийската фирма Holocube създаде стилна кутия, способна да показва единични обекти в тримерен вид. Изображенията, използвани като източник за създаване на 3D картина в куба с размери 50x50x50 см, се прожектират от един 2D екран върху стъклена повърхност, поставена под ъгъл от 45° към екрана и зрителя. По този начин у зрителя се създава възприятието, че вижда истинско тримерно изображение.

Техниката изглежда подобна на една по-стара илюзия, наречена Peppers Ghost. Тя използва стъклена плоча и различни ъгли на осветление, за да създаде изображение на фантом, който се появява и изчезва в една стая.

Засега Holocube може да покаже само едно 3D изображение, прожектирано върху едноцветен фон. По-сложни сцени, включващи движещи се обекти, не са във възможностите на устройството.

В този му вид холограмният куб е подходящ за компании, които търсят нови, по-атрактивни начини за рекламиране на своите стоки, като например мобилни телефони в магазини и на други обществени места.

Кубът включва твърд диск с капацитет 40GB, който може да съхранява 18 часа компресирано видео при 4Mb/s, или осем часа видео материал при 9Mb/s. Яркостта на дисплея е 1100cd/m². За зареждане на ново съдържание е наличен един USB порт.

От Holocube се хвалят, че дисплеят е „имунизиран срещу вируси" и може да се рестартира автоматично в случай, че отпадне захранващото напрежение. Всички тези операции са предварително програмирани и могат да функционират автоматично и независимо.
3D Holocube се предлага в два цвята – черно и бяло на цена от €6000 (£4500/$9000). Допълнително може да се закупи комплект за монтиране върху стойка.
Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини