НР пуска лаптоп с 8,9 инчов дисплей

Евтиният лаптоп ASUS Eee PC не дава мира на много производители и НР също е сред тях. Компанията планира да пусне UMPC през пролетта на тази година. НР обаче ще заложи не на ниската цена, а на стила и дизайна на устройството.

Новият лаптоп ще се казва HP Compaq 2133 и по предварителни данни ще бъде снабден с 8,9 инчов дисплей с резолюция 1366 х 766 (WXGA), слот ExpressCard/54, Wi-Fi модул, достатъчно голяма клавиатура (95 % от нормалната), вградена уеб камера и като опция, SSD диск. В качеството на операционна система в Compaq 2133 ще бъде използвана Windows Vista или Linux – високата резолюция на екрана решава до голяма степен един от основните проблеми на много ултрамобилни компютри.

Това не са всички преимущества на HP Compaq 2133 – сега инженерите на компанията разработват батерия със значително по-голям капацитет, което също е слабо място на подобните устройства.

Що се касае до цената, за нея за сега няма никакви данни, но като се има предвид функционалността на лаптопа, предполага се, че тя няма да е съвсем ниска.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини