Обновената „Vista“ ще блокира програми

Компанията „Майкрософт" информира потребителите на операционната система „Windows Vista", че обновеният пакет, който предстои да излезе в средата на март, може да наруши дейността на най-малко 12 други програми, инсталирани на компютъра.

Повечето програми с открита несъвместимост с пакета „Service Pack 1" са антивирусни. „Майкрософт" бе принудена да изтегли обновленията за „Vista", които трябваше да бъдат инсталирани преди „Service Pack 1". Някои от компютрите, върху които бе изпробвано инсталирането на предварителния пакет, блокираха.

Обновеният пакет е един от най-големите за операционни системи, разработени от „Майкрософт". С негова помощ „Vista" ще стане още по-надеждна и защитена, твърдятспециалистите в компанията. Системата ще се сдобие и с нови функции.

Програмите в публикувания от „Майкрософт списък се делят на 3 категории. Едни ще бъдат блокирани при инсталирането, вторите няма да могат да бъдат използвани повече, а трети ще загубят част от своите функции. Половината от тях блокират вируси или следят посещаваните от потребителите сайтове. От „Майкрософт" обявиха, че списъкът не е изчерпателен, затова по-добре потребителите да се свържат с производителите на програми при възникване на проблем.

Ето и публикуваният списък:
BitDefender AVFujitsu Shock SensorJiangmin KV Antivirus 10Jiangmin KV Antivirus 2008Trend Micro Internet SecurityZone Alarm Security SuiteIron Speed DesignerXheo LicensingFree AllegianceNYT ReaderRising Personal FirewallNovell ZCM Agent.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини