Sony Ericsson Walkman и Депеш Мод (най-добрия и Enjoy the Silence)

Фенове на Депеш Мод от цял свят ще участват в състезание за най-дълъг запис на любителски интерпретации на хита „Enjoy the Silence". На сайта www.jointhesong.com всеки ще може да направи запис на своето изпълнение на песента, да го качи и да го миксира с изпълненията на други хора от цяла Европа.

Инициативата идва от Sony Ericsson по повод пускането на пазара на новия музикален телефон W890. Компанията, която е един от лидерите на пазара за хендсети, ще насърчи феновете да създадат най-дългата записвана някога песен в света, като поставят рекорд за книгата на Гинес.

Парчето „Enjoy the Silence" покори класациите през 1990 г. и стана първият хит на Депеш в челната десетка на чартовете в Европа и САЩ.

В началото на април Sony Ericsson представи в София новите си модели мобилни телефони, които ще се появят на пазара в България през първата половина на 2008 година. Walkman семейството включва моделите W980, W760, W350, W890, W380 и култовият W910, който спечели наградата на GSM асоциацията за най-добър телефон на световния мобилен конгрес в Барселона през февруари.

Всички нови телефони на компанията притежават функцията TrackID. Според последни данни на Sony Ericsson, всяка секунда повече от двама души някъде по света използват TrackID, за да разберат коя е песента, която им е харесала.

Друга интересна функция е SensMe, която автоматично разпределя фонотеката, според ритъма и тоналността, така че потребителят да може да съставя списък от песни, които са в съзвучие с начина, по който се чувства в момента. Функцията е налична в последните попълнения в Walkman серията - W980, W760, W910 и W890.

Характеристиката Shake control позволява управление на нивото на звука и движение из фонотеката само с разтърсване на телефона нагоре-надолу или наляво-надясно. А чрез жестовия контрол, потребителят успява да заглуши звука на телефона само с едно махване на ръката, без дори да го докосва.


Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини