Дизайнерски, нов, евтин - Nokia Prism 7070

Nokia представи нов евтин Prism телефон - моделът 7070, който ще сe предлага само срещу 50 евро.

Той е предназначен за потребителите, които държат на дизайна, но нямат средставата да си позволят модел от иначе скъпата серия.

Когато обаче клиентът отвори капачето, лъсва истината - 7070 има мъничък 128х160-пикселов дисплей, който в ерата на сензорните екрани изглежда меко казано неадекватно.

Дисплеят е TFT с 65k цвята, информира сайтът на Nokia. Моделът поддържа Xpress Audio Messaging, Java MIDP 2.0, WAP 2.0 и разполага с 11 мегабайта вградена памет без възможност за разширяване, калкулатор, календар и T9.

Nokia 7070 предлага сменяеми теми и mp3-ки за рингтон. Също така има диктофон и вграден handsfree високоговорител. Липсват му обаче основни неща като USB, Blutooth и радио.

Пускането на евтин Prism може да се определи като реверанс към по-скромния потребител, но също така да се приеме и като шамар в лицето на всички, дали пари за "нормален" Prism. Скептиците твърдят, не без основание, че с излизането на евтиният модел на пазара, ще "поевтинее" и имиджа на серията, нещо, което може да се окаже пагубно за нея, защото тя залага именно на това.

Очаква се телефонът да появи на пазара през третото тримесечие на 2008-ма.
Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини