Страхът отваря вратата към смелостта

Нека да поговорим за смелостта. Когато става въпрос за това да променим нещо към по-положително в нашия живот, тази дума има огромно значение.

Накратко - човек трябва да е готов да застане лице в лице с трудностите, за да промени нещата в перспектива и да елиминира негативното мислене.

Много от най-големите умове в психологията смятат, че поведението ни се мотивира от две неща - или болка, или удоволствие. Да правим неща, които ни носят удоволствие, е винаги лесно.

От другата страна на монетата е стремежът да избягваме да правим нещата, които не са толкова приятни и често са болезнени. И тук е важно да признаем факта, че промяната може да бъде както неприятен, така и болезнен опит.

Ето защо на тези, които искат да променят в позитивен аспект курса на живота, който живеят, им е необходима смелост.

Всичко, което бихте пожелали да промените в живота си - било то работата си, да свалите излишни килограми или да разрешите проблеми във връзката си, изисква смелост: колкото е по-важно това за вас - толкова повече смелост ви е необходима.

За съжаление по-често хората, страхувайки се от промените, позволяват на този страх да саботира живота и мечтите им. Това ми напомня за една реплика от филм.

Не си спомням точно кой беше филма, но в един момент една жена се колебаеше да предприеме нещо, защото се страхуваше. Главният герой я погледна в очите и й каза:"Няма да бъде смело, ако не е страшно".

Именно страхът отваря вратите към смелостта. Така че, ако вие искате да постигнете нещата, които смятате важни в живота си, ви предлагаме следното: Практикувайте... смелост!

Източник: yellow.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини